07 March 2010

10+1 TIPURI DE COLEGI



1. SEFUL DE COSMAR
Are putere deplina in ceea ce face si ce hotaraste. Te poate face sa razi dar si viceversa, depinde de starea lui disponibila. Ca sa te intelegi cu el trebuie sa zici '' DA'' sau '' NU'' intr-un contex care sa-l avantajeze numai pe el.

2. BAGACIOSUL.
 De regula acest tip este distractiv insa la un moment dat iti iesi din starea de liniste si il bagi in ''pizda masii''. Pune multe intrebari la care e bine sa nu-i raspunzi in totalitate. Bagaciosului ii place turismul... turismul prin alte birouri sa ''vaza'' ce mai fac unii, iubeste teoria conspiratiei.

  
3. BARFITORUL
Nervos, gata sa te convinga de importanta lui. Nu poate sa tina un secret si e intotdeauna dispus sa aplece ureche la zvonuri, pe care nu ezita sa le colporteze. Cea mai buna arma impotriva lui e evitarea. Daca acest lucru e imposibil atrage si pe altcineva in conversatie.

4.LENESUL
Acest tip de coleg te aduce intr-o stare de nervozitate pe tine si pe ceilalti. Deviza lui e '' Timpul trece, leafa merge'' . E bine sa i se dea de inteles ce trebuie sa faca si cum sa faca.


5.PESIMISTUL
  Negativist, niciodata nu are cuvinte bune de spus despre cineva. Pesimistul sperie prin faptul ca poate fi contagios. E greu sa ramai motivat cu un astfel de om langa tine. Este imposibil sa il aduci pe linia de plutire.

 
6. HOTUL DE TIMP
 Intotdeauna te intrerupe, se plimba in jurul birourilor, trimite zeci de mail-uri.Un tip cool, pare-se.
Ca sa-I eviti, trebuie sa te  arati in permanenta foarte ocupat.

7. COMBATIVUL.
  Argumentativ, pasionat de a scoate in evidenta greselile altora, intotdeauna gata sa te corecteze. Scopul lui e sa te faca sa iesi sifonat din orice discutie. E gata sa te loveasca in orice clipa, atata vreme cat exista o audienta in jur.

Poti lupta fiind atent de fiecare data cand vorbesti cu el. Vino inarmat cu dovezi ce nu pot fi respinse.

8. COLEGUL CARE TE INJUBGHIE PE LA SPATE
 Tipul de om fara caracter, ticalos si rautacios. Nu stii niciodata cand si unde acest coleg te va lovi.Ca sa iesi invigator in fata lui e bine sa discutati ''face to face''.

9. EXPERTUL
Intotdeauna cu PDA, telefon mobil sau alte aparate. Iubeste mai mult gadget-urile decat oamenii. Creaza frica prin faptul ca nu poate nimeni relationa cu el.

Cea mai buna situare fata de el e sa te folosesti de expertiza lui.

10. SEFUL DE VIS.
Deschis, usor de abordat, de treaba. Aprehensiunea vine din faptul ca e prea frumos sa fie real si ca din clipa in clipa te poti trezi la realitate.

Abordarea cea mai buna e sa fii politicos si sa nu cauti necazuri.

PE LINGA ACESTE 10 TIPURI MAI EXISTA UNUL , DES INTALNIT DE MINE :
NESIMTITUL 
Nu are limite, calca tot in picioare. Crede ca lui i se cuvine totul, fara sa dea. Are impresia ca este tare destept si restul ... '' e prosti''. Starea lui creaza disconfort printre ceilalti colegi si aduce nemultumire datorita caracterului lui infect. 
Se spune ca familia nu ne-o putem alege, dar prietenii da. Asa ca oricine se inconjoara de amici nesimtiti, rautaciosi, barfitori, egoisti, superficiali, si-i merita cu prisosinta! Dar daca nu ai astfel de “prieteni”, si totusi, se aliniaza planetele intr-un mod nefericit si, intr-o zi, trebuie sa stai cateva ore in preajma unui om... sa nu spunem chiar nesimtit, ci nepoliticos, oare ce atitudine trebuie sa iei? Simplu: neglijenta totala.
 Mai este o vorba pe care am adaptato acestui ultim tip de colegi: '' Fereste-ma Doamne de ... nesimtiti ca de dusmani ma pazesc singur''
 

No comments:

Post a Comment

Search This Blog