02 January 2011

E NEVOIE DE IUBIRE

Inainte de toate va doresc un an mai bun decat 2010 si astept mai multe comentarii de la voi pe acest blog, cu toate ca uneori poate va plictisesc si sunt mai ''rar'' in aparitii.

Asa suna titlul unei piese melodice ce apartine Mirabelei Dauer,:''E nevoie de iubire''. Consider ca daca nu iubesti in viata, esti ca si inexistent. Poate fi un lucru, poate fi o fiinta, poate fi o floare, poate fi orice. Important e sa iubesti si sa daruiesti iubire.Iubirea e ceva ''dureros de dulce'' si poate sa iti apara in viata oricand si oriunde.

Iubirea e frumoasa, dar si dureroasa, pentru ca la un moment dat poate disparea din viata ta si ramai doar cu amintirile, placute si mai putin placute.E nevoie macar de un gram de iubire in fiecare zi.Pana la urma devi dependent si ''consumi'' kilograme, tone de iubire. E rau ? E mult mai bine.

Am sa va prezint o poveste de iubire emotionanta, primita sub forma unui PPS de multi dintre noi.


Un băiat care s-a născut bolnav.O boală care nu avea leac.Avea 17 ani şi putea să moară în orice clipă.Mereu a trăit în casă, în grija mamei sale.S-a săturat de asta şi s-a decis să iasă doar o singură dată.I-a cerut voie mamei sale iar ea i l-a dat.Mergând pe uliţe a văzut multe magazine.Trecând pe lângă un magazin de muzică şi uitându-se în vitrină, observă prezenţa unei fete drăguţe de vârsta sa.A fost dragoste la prima vedere.

A deschis uşa şi a intrat uitându-se doar la dânsa. Apropiindu-se puţin câte puţin,a ajuns la tejgheaua unde stătea dânsa.Ea l-a privit şi i-a zis zâmbind: “Pot să te ajut cu ceva?" În acest timp el se gândi că e cel mai minunat zâmbet pe care l-a văzut vreodată în toată viaţa.Simţi dorinţa de a o săruta chiar în acea clipă.Zise bâlbâindu-se: Da, ăăăăăăăă, mmmmmm...mi-ar plăcea să cumpăr un CD". Fără să se gândească, luă primul pe care-l văzu şi i-a dat banii….’’Vrei să ti-l învelesc?’’ – intrebă fata zâmbind din nou. El  i-a zis că vrea, întorcând capul,iar ea s-a dus în depozit pentru ca să-i aducă pachetul învelit şi să i-l dea.El l-a luat şi a ieşit din magazin.S-a dus acasă, iar din acea zi a vizitat magazinul în fiecare zi ca să cumpere un CD.

Fata i le împacheta mereu ca apoi să le ducă acasă şi să le pună în dulap…El era prea timid ca să o invite să iasă împreună şi chiar dacă încerca, nu putea.Mama sa a aflat acest lucru şi a încercat să-l încurajeze ca să prindă curaj, aşa că a doua zi el s-a îndreptat spre magazin cu curaj. Ca şi în celelalte zile, a cumpărat din nou un CD şi ca de obicei, ea s-a dus în spate ca să i-l împăturească. El  a luat CD-ul, iar în timp ce ea nu se uita, i-a lăsat repede numărul său de telefon pe tejghea şi a ieşit în fugă din magazin..

Ţrrrrrr !!! Mama sa răspunse:…”Alo?", era fata, a întrebat de fiul său, iar mama începu să plângă în timp ce-i spunea:“Nu ştii?...a murit ieri".Avu loc o tăcere profundă, cu excepţia plânsetului mamei sale.
Mai târziu  mama intră în camera fiului său pentru a-şi aminti de el.Ea s-a decis să înceapă să-i admire hainele, aşa că a deschis dulapul.Mare-i fu surpriza să vadă multitudinea de CD-uri învelite.Nici unul nu era deschis. Văzând atâtea deveni curioasă şi nu putu să se abţină, luă unul şi se aşeză pe pat ca să-l vadă.Pe când făcea acest lucru, o bucăţică de hârtie a ieşit din cutia din plastic.

Mama a luat-o ca s-o citească şi zicea:"Bună!!!Eşti super chipeş,vrei să ieşi cu mine? TIM....Sofía.”
Emoţionată, mama  a desfăcut bucată de hârtie după bucată din diferite  CD-uri şi acestea spuneau acelaşi lucru...

Morala:Aşa e viaţa, nu aştepta prea mult ca să-i spui persoanei speciale ceea ce simţi. Spune-i azi. Mâine poate fi prea târziu…

9 comments:

  1. Un an mai bun si tie!Se zice ca asa cum esti in prima zi din an, asa vei fi tot anul.Ma bucur ca ai inceput optimist caci cine se gandeste la iubire nu are cum sa fie altfel.Frumoasa si intradevar emotionanta povestea celor doi si ar fi pacat sa fie scrisa in zadar, daca cei timizi nu vor sa invete ceva din ea.Eu cunosc pe cineva caruia i se cam potriveste!Vezi tu ai dreptate, este important sa iubesti si sa daruiesti iubire dar asta nu este de ajuns sa fi fericit si implinit sufleteste daca nu primesti si tu la fel cat daruiesti.Nu,nu este vorba de egoism cand spun asta, a nu se intelege gresit,ci mai degraba a nu risca sa nu mai poti iubi mai tarziu.O spun din proprie experienta ,mi-am daruit inima, o parte din viata(ca inca mai traiesc!)si am sperat ca o sa primesc macar o mica parte in schimbul lor.Si am primit, dar exact opusul la ce am daruit eu.M-am convis apoi ca este adevarata expresia"in viata nu urasti mai mult,decat ce ai iubit odata",ma obisnuisem cu mine asa cum devenisem,cu inima inchisa si fara incredere in nimeni.Numai ca dupa ani,Dumnezeu mi-a deschis inima si am cunoscut pe cineva (pe care il voi iubi toata viata)care mi-a dat sansa sa daruiesc din nou dar de data asta sa si primesc atata iubire cat pt toata viata.Nu vreau sa plictisesc cu comentariul,dar vreau sa mai spun ca in viata nu conteaza de cate ori iubim,important este sa te si simti iubit,nu conteaza pe cine atat timp cat te face fericit,nu conteza cat iubim atata timp cat se termina frumos si pana la urma nu cantitatea ci calitatea conteaza.Ideal ar fi sa nu dispara niciodata iubirea din viata, dar inima nu are ratiune.Sa iubesti si sa fi iubit e totul! Ma opresc aici din dorinta de a nu plictisi si mai astept articolele tale.

    ReplyDelete
  2. Iubirea invinge timiditatea !Si eu ma consideram un om timid si poate mai sunt, insa atunci cand m-am indragostit cu adevarat si am cunoscut fericirea,acum privind in urma imi dau seama ca ori am fost curajos ori nebun.Nebun nu cred ca sunt pt ca am totusi multe principii sanatoase in viata de care sunt mandru si la care nu as renunta niciodata deci ......Daca viata insasi este o lupta, de ce pt a fi fericit nu merita sa lupti putin macar pt asta daca este nevoie.Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista !Succesuri "kitra" !

    ReplyDelete
  3. Ce am inteles eu din aceasta poveste:
    1)am fost fericit ca am cunoscut iubirea!
    2)am o problema cu timiditatea!(dar nu mai este o problema din moment ce am recunoscut-o,deci pot sa trec peste ea)
    3)sunt hotarat sa spun ce simt persoanei pe care o iubesc,sau o voi iubi, daca vreau sa fiu fericit!
    Crezi ca sunt retardat sau am nevoie de iubire?

    ReplyDelete
  4. Tin sa va multumesc pentru commenturi. Vreau sa subliniez faptul ca prin aceasta parere a mea despre iubire si prin aceasta poveste, cred ca ireala sau ... cine stie ... nu am impins ideea ca unii dintre noi ar fi retardati, asa cum a comentat cineva mai sus.Ai nevoie de iubire si atat.Nimic mai simplu.Si eu am fost timid la inceput, imi era frica sa ating o femeie, insa cu timpul viata m-a schimbat. Daca stai prea mult in aceasta stare, pierzi timp pretios.Cum zicea Charles Baudelaire: "Dragostea e nevoia de a iesi din tine insuti."

    ReplyDelete
  5. Viata,dragostea sau femeia te-au schimbat?

    ReplyDelete
  6. m-am schimbat ? hmm ... cate putin din fiecare ...

    ReplyDelete
  7. Mai e ceva de facut atunci cand numai unul il mai iubeste pe celalalt?

    ReplyDelete
  8. Dar oare tu poti iubi fara egoism?Uita-te in urma si gandeste-te!

    ReplyDelete
  9. Ce inseamna egoism in iubire? E cumva sinonim cu gelozia ?

    ReplyDelete

Search This Blog