31 October 2008
CELE MAI CIUDATE FESTIVALURI DIN LUME
Cred ca majoritatea dintre dvs. ati luat parte la vreun festival, dar poate nu unul ciudat asa cum se intampla prin lume. De fiecare data se petrec si momente mai putin placute, dar asta e ''crema'' festivalului.
Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri este cel de la Pamplona(Spania), unde oamenii se lasa fugariti de tauri, deseori inregistrandu-se accidente.
La Cooper’s Hill, în Anglia, are loc concursul de prins roata de brânză. Aceasta este pusă în mişcare de pe vârful unui deal, pe o distanţă de 200 de metri. Cel care reuşeşte s-o prindă este declarat învingător. Aparent inofensivă, competiţia poate deveni periculoasă atunci când plouă. Ceea ce se întâmplă destul de des. Rezultatul: mulţi ajung la spital cu răni grave.
Numeroase cupluri din Finlanda, Germania, Suedia, SUA, Australia, China, Kenya şi Israel se reunesc anual în localitatea finlandeză Sonka järvi pentru a se întrece în cadrul festivalului de “cărat nevasta în spinare”. Unii s-au grăbit să susţină că este vorba despre o tradiţie din vremea invaziei vikingilor sau hunilor, când localnicii erau nevoiţi să-şi care nevestele în spinare pentru a le salva din casele incendiate.
În realitate, prima ediţie a avut loc abia în 1992. Premiul este la fel de inedit precum concursul: un butoi cu bere care cântăreşte cât consoarta purtată în spate pe un traseu plin de obstacole. Singura interdicţie: niciun participant nu are voie să poarte în spate soţia altuia.Greutatea ideala este de 50 kg si premiul pe masura 50 litri bere.
In Spania, au loc anual două întreceri al căror ingredient de bază este mâncarea. Mai exact, bătaia cu fructe şi legume. Locuitorii din Bunol se bat cu roşii, în timp ce la Binissalem se desfăşoară un adevărat „război al strugurilor”.
Belgienii înghit peşte viu, în timp ce ucrainenii din Malanka îmbracă uniforme naziste şi recreează atmosfera de război pentru a celebra încheierea celei de-a doua conflagraţii mondiale.
La sfârşitul lunii iunie, în Turcia a avut loc cea de-a 650-a ediţie a festivalului de lupte, pentru care au fost risipite două tone de ulei de măsline. Kirkpinar sau „yagli gures” este considerat sportul naţional al turcilor, marcând totodată încheierea sezonului de lupte care durează opt luni.
Pe lângă ungerea cu ulei, un alt element care nu trebuie să lipsească este şortul din piele de bivol indian sau din piele de viţel. Faima turneului şi sumele mari de bani acordate câştigătorilor au făcut ca dopingul să pătrundă şi aici, chiar dacă străinii nu pot participa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment